dissabte, 14 de setembre del 2013

La meva visió del país després de l'11 de setembre

Aquest passat dia 11 de setembre, la Diada Nacional de Catalunya, el poble català va sortir al carrer per realitzar la Via Catalana d’una forma cívica i exemplar. Va demostrar que un poble és capaç de mobilitzar més de 1,6 milions de persones per lluitar per una mateixa causa i sense causar cap incident. I des d’aquí, voldria agrair la tasca que ha realitzat l’ANC amb tots els seus voluntaris perquè fos un veritable èxit. GRÀCIES!
En el mateix dia, a Madrid, la delegació de la Generalitat de Catalunya va patir un atac per part de membres de grups espanyolistes d’ultradreta que no volien que els catalans d’aquella població poguessin celebrar la seva Diada tal com tocava.
Formes de fer i de lluitar per una causa queden reflectides en aquests dos exemples.
Curiosament, irònicament ho dic, cap d’aquells membres d’ultradreta serà jutjat. Això sí, després diran que vivim en un país democràtic.
El missatge del poble català cap a Madrid va ser que volem votar en una consulta legal però ells ràpidament han dit que no. De fet, ja ho sabíem i no comptàvem amb vosaltres.
Ells no ens han escoltat però si que ho han fet a Letònia i a Lituània i des d’aquí els hi agreixo.
Personalment, penso que estem abocats a unes eleccions plebiscitàries en forma de referèndum vinculant i espero que el Molt Honorable President Artur Mas quan veig que la consulta és impossible les convoqui l’any que ve.
Parlem de les futures eleccions. A favor del SÍ, ja sabem que comptarem amb CDC, ERC, CUP, SI i RCAT. A partir d’aquí, faltarà veure que faran ICV, Unió i els pocs ‘catalanistes’ que queden al PSC, que per cert ja no els vota ni el pare del Pere Navarro.
A la part del no ja sabem que hi seran el PP, C’s i la cúpula del PSC.
Per això mateix, tots els catalans hem de donar suport a tots els partits que estan a favor de la independència del nostre país. La unitat i els arguments són les nostres millors armes en aquests moments.
Fem-nos dignes de la història per aconseguir l’anhel del poble català. Tots junts.

Visca Catalunya lliure JA!! DONEC PERFICIAM!!


Aniol Colillas Canal  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada