diumenge, 3 de novembre del 2013

Carta a ICV

Benvolgut senyor Joan Herrera i benvolguda senyora Dolors Camats,

us escric aquesta carta per varies raons que us esmentaré a continuació. Sou dues persones intel·ligents que representen un partit parlamentari en uns dels moments més importants de la nostra història com a poble i país. Catalunya, l'any que ve, farà 300 anys que va perdre la seva llibertat i va deixar de ser un subjecte polític amb ple dret de decisió. Nosaltres, els independentistes,  sempre hem somiat en tornar a ser, en tornar a esdevenir un país normal, un país independent i estem a prop d'aquest moment. Però nosaltres no som egoistes, volem que tant els que som independentistes com els que no ho són puguin votar en una consulta, perquè votar ens fa ser lliures, independentment del resultat que surti d'aquesta votació.

Vosaltres ara ens sortiu amb que la consulta ha de tenir tres preguntes per incloure una imaginaria tercera via, la via federalista. En aquí hi rau una cosa que ha de quedar clara, nosaltres volem decidir però no podem decidir per Espanya, no podem decidir ser un Estat federal perquè això ho ha de decidir l'Estat espanyol i ja ha deixat clar que no ho vol ser. 

Estem doncs en el moment clau, el moment decisiu, no dubto que vosaltres ho sabeu i per això us demano seriositat. Ens hi juguem molt, hi ha molts que tenim una gran il·lusió per esdevenir i per això us demano que no jugueu amb els nostres sentiments. Si us sentiu espanyols, nosaltres ho respectarem, podreu votar no i tots tan amics. També podeu votar SÍ i us donarem la mà, com ja varem fer a la Via Catalana. Per tant, el poble català es mereix claredat en aquests moments tan importants. La perdiu ja s'ha marejat, l'hem  de deixar estar, que pugui viure sense voltes que no porten enlloc.

Sigueu valents i decidiu com a partit, però si us plau recordeu el clam del poble.

Moltes gràcies,


Aniol Colillas Canal

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada